Spot Hrvatske oružane snage – najbolji promotivni film međunarodnog vojnog festivala

Sedmominutni spot o hrvatskim oružanim snagama proglašen je najboljim u kategoriji promotivnih filmova na ovogodišnjem međunarodnom festivalu vojno dokumentarnog filma „Eserciti e popoli“ koji se već 19. put održava u talijanskom gradu Braccianu.


U iznimno jakoj konkurenciji, na festivalu se natjecalo 26 zemalja sa više od pedeset filmova, među kojima i četiri hrvatska nominirana u nekoliko različitih kategorija. Iako se Hrvatska već nekoliko godina i na ovom festivalu predstavljala filmovima vojne produkcije, osvojivši tri godine unazad posebne nagrade festivala, ovogodišnje osvojeno prvo mjesto i plaketa za najbolji promotivni film dosada je najveće priznanje Službi za odnose s javnošću i informiranje MORH-a i Odjelu Hrvatskih vojnih glasila u čijoj je produkciji film napravljen.
Nagradu je načelniku Odjela HVG-a Željku Stipanoviću uručio zapovjednik topničke škole talijanskih oružanih snaga general Pippo Filipponi.
Hrvatska vojna filmska produkcija ovim je priznanjem i nagradom prepoznata i na međunarodnoj razini, doprinoseći i na ovaj način pozitivnoj promidžbi svojih oružanih snaga u svijetu.

Vijesti