Provedene tri obuke osposobljavanja u SzOiDL

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike, Zapovjedništva za potporu danas, 20. prosinca 2013. završeno je nekoliko obuka za pripadnike OS RH, i to obuka osposobljavanja vojnih osoba za kategorije C i C+E , obuka za logističkog dočasnika i obuka za rukovatelja materijalne imovine klase III.

Sedam polaznika obuke za osposobljavanje teretnim motornim vozilom uspješno je osposobljeno za dnevne i noćne, gradske i terenske uvjete vožnje na cestovnom vježbalištu „Glavica“ koje nudi potpuni doživljaj većine kritičnih momenata na koje vozač može naići prilikom uporabe teretnog vozila.

Obuku za logističkog dočasnika uspješno je završilo deset polaznika, koji su tako osposobljeni za samostalan rad prema važećim pravilima i propisima za provedbu zadaća u stacionarnim i terenskim uvjetima, te mirovnim vojnim operacijama. Obučavani su za upravljanjem materijalnim resursima postrojbe, vođenje materijalnih evidencija postrojbe, uredsko poslovanje u postrojbi, skladištenje, čuvanje i održavanje materijalne imovine, provođenja propisanih mjera zaštite, te na kraju izvješćivanje po logistici sukladno propisanoj proceduri.

Također, plan i program obuke za rukovatelja materijalne imovine klase III u potpunosti je svladalo četiri polaznika. Osposobljeni su za planiranje, prijem, skladištenje, čuvanje, održavanje, rukovanje, kao i način vođenja, praćenja, ažuriranja i izvješćivanja o stanju materijalne imovine klase III u stacionarnim i terenskim uvjetima, te provođenja mjere zaštite ljudi i povjerene materijalne imovine. Materijalna imovina klase III obuhvaća naftu, ulja i sredstva za podmazivanje, dizelska i benzinska goriva, hidraulična i izolacijska ulja, kemijske proizvode, antifrize, komprimirane plinove, ugljen, drva i sredstva za konzervaciju.



Vijesti