Sastanak Načelnika GS OSRH sa svim zapovjednicima u OS RH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić sastao se danas, 17. prosinca 2013. godine u Zagrebu sa svim zapovjednicima iz Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Uz zamjenike načelnika Glavnog stožera i načelnike uprava u Glavnom stožeru OSRH, sastanku su nazočili svi zapovjednici grana, zapovjednici svih postrojbi do razine bojne te prvi dočasnici.

Na sastanku je izvršena raščlamba i pregled glavnih aktivnosti Oružanih snaga u 2013. godini te su izložene ključne aktivnosti po svim funkcionalnim područjima rada.

General Lovrić održao je uvodno izlaganje pri čemu je istaknuo glavne smjernice rada za svako područje, a koje proizlaze iz usvojenih strateških dokumenata i novih zakona za obrambeno područje. „Iduća, 2014. godina bit će zahtjevna kako u području upravljanja osobljem tako i u području opremanja i modernizacije jer su dostatna proračunska sredstva ograničena te će OS RH morati pažljivo planirati i upravljati svim poslovnim procesima kako bi se ostvario plan izgradnje sposobnosti OS RH“, naglasio je general Lovrić.



Vijesti