Kadeti OS RH na konferenciji mladih vojnih znanstvenika u Mađarskoj

Izaslanstvo Kadetske bojne Časničke škole HVU "Petar Zrinski" predvođeno zapovjednicom Kadetske bojne, bojnicom Vlastom Zekulić od 3. do 5. prosinca 2013. po prvi put je sudjelovalo na Konferenciji mladih vojnih znanstvenika (CEFME-Central European Forum on Military Education), koja se održala u Budimpešti.

Organizator konferencije je bilo mađarsko Nacionalno sveučilište za javnu administraciju „Mikloš Zrinyi“, u sklopu kojeg se provode i sadržaji visokog vojnog obrazovanja, a cilj je stvaranje zajedničkog foruma za razmjenu znanstvenih rezultata i znanja između kadeta, studenata i vojnih znanstvenika unutar CEFME institucija. Na konferenciji je sudjelovalo 7 nacija s 14 radova iz vojno-tehničke i vojno-društvene domene.

Oružane snage RH su sudjelovale sa znanstvenim člankom na temu „Support to insurgency and counterinsurgency operations“ čiji su autori, bojnica dr.sc. Vlasta Zekulić, kadetkinja Ana Žužić, studentica 4. godine Fakulteta političkih znanosti i kadet Adam Piškulić, student 3. godine Prirodoslovno matematičkog fakulteta. Kao članica znanstvenog odbora „International Military Academic Forum – IMAF“, bojnica dr.sc. Vlasta Zekulić bila je jedan od tri člana povjerenstva za ocjenu radova iz vojno-društvene domene, dok su kadetkinja Žužić i kadet Piškulić prezentirali sadržaj i zaključke članka.

Svi radovi će nakon recenzije biti objavljeni u zborniku radova s konferencije.

 



Vijesti