Susret Načelnika GS OSRH s Načelnikom Zajedničkog stožera OS BiH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić susreo se s načelnikom Zajedničkog stožera OS Bosne i Hercegovine general bojnikom Antom Jelečom, 5. prosinca 2013. u Orašju.

Tijekom radnog susreta razgovaralo se o bilateralnoj vojnoj suradnji, školovanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, zajedničkoj obuci pripadnika oružanih snaga obje zemlje u RH i BiH, sudjelovanju u međunarodnim operacijama te sudjelovanju na zajedničkim vježbama.
Obje strane su naglasile značaj i kvalitetu dosadašnje bilateralne suradnje, kao i suradnje u sklopu Američko-jadranske povelje (A-5).

Uz načelnika Glavnog stožera OSRH u izaslanstvu su se nalazili i zapovjednik HRZ i PZO-a brigadni general Dražen Ščuri, načelnik Uprave za operativne poslove i obuku GS OSRH komodor Tihomir Erceg, pukovnik Marijan Paljević, Uprava za planiranje GS OSRH, pukovnik Goran Tomasov, HRZ i PZO, pukovnik Emilio Turina pobočnik načelnika GS OSRH te pukovnik Božo Vukasović vojni izaslanik RH u Bosni i Hercegovini.



Vijesti