Završeno natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH

Nakon četverodnevne aktivnosti dolaska, priprema, kvalifikacija i natjecanja, u subotu 18. svibnja 2013. godine u vojarni "Drgomalj" Delnice svečano je zatvoreno natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH "Prvi za Hrvatsku 13".

Tom prilikom, nazočnima se obratio prvi dočasnik OS RH časnički namjesnik Davor Petek prigodnim riječima zahvale, naglasivši kako su pobjednici svi oni koji su i startali u ovom natjecanju. Spomenuo je i vrlo teške vremenske uvjete kroz koje su prolazili natjecatelji i unatoč tome ga uspješno priveli kraju. Na kraju je zahvalio za izrazito profesionalno odrađenu organizaciju natjecanja kao i suradnju zapovjedniku Bojne za specijalna djelovanja pk Draženu Ressleru, natporučniku Damiru Miljkoviću glavnom koordinatoru organizacije natjecaja i Prvom dočasniku BSD-a čn Stanku Putici.

Zapovjednik BSD-a pukovnik Dražen Ressler u svom obraćanju također se zahvalio svim natjecateljima na uloženom naporu kako bi došli do uspjeha, kao i svim ustrojbenim cjelinama MORH-a i OS RH koje su sudjelovale u organizaciji ovog natjecanja, te pripadnicima MUP-a koji su se pridružili i dali širu dimenziju ovogodišnjem natjecanju. Posebnu zahvalu pk Ressler uputio je organizatorima i natjecateljima iz sastava BSD-a koji su ostvarenim rezultatima, cijeli BSD i njega osobno, učinili osobito ponosnim.

Na kraju je poručio "Ne očekujte nagrade jer ste već nagrađeni s činjenicom da ste uzor mlađima, da ste primjer u kojeg će se sigurno netko ugledati.  Ako smo bar nekoga potaknuli da razmišlja da postane pripadnik OS RH ili BSD-a onda smo uspjeli."



Vijesti