Helikopterom HRZ i PZO-a prevezen materijal na Biokovo

Posada helikoptera Mi-8 MTV iz sastava Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a prevezla je u četvrtak, 5. lipnja 2014., građevinski materijal na području Biokova za potrebe postavljanja planinarske kuće i skloništa na lokacijama Bukovac i Kale, dok je s prostora Svetog Ilije odvezla dotrajali materijal i otpad.

U akciji dopreme materijala na Biokovo, uz helikopterske posade HRZ i PZO-a, sudjelovali su i pripadnici lokalnih planinarskih društava, a sveukupno je dostavljeno oko 10  tona tereta (građevinski materijal i kontejner), te odvezeno oko tonu otpada.

Zapovjednik ETH satnik Ante Siniša Kozina istaknuo je kako se cijela akcija odvijala na visinama preko 1000 m nadmorske visine, a ovo je ujedno bio i "test" za novosposobljenog kapetana posade natporučnika Davora Furčića koji na taj način u praksi provodi stažiranje u ulozi kapetana helikoptera Mi-8 MTV. "Sve je provedeno profesionalno i na siguran način, a ovo je bila još jedna u nizu potpora koje eskadrila pruža civilnim institucijama", rekao je satnik Kozina.




Vijesti