Završen Tečaj obrambene diplomacije na HVU

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" danas, 22. studenoga 2013., obilježen je završetak 11. po redu Tečaja obrambene diplomacije.

Ovaj naraštaj broji 13 polaznika iz Oružanih snaga RH, ali i sedam polaznika iz partnerskih zemalja - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Ukrajine.Polaznicima su diplome  podijelili izaslanik ministra obrane, načelnik Sektora za međunarodnu obrambenu suradnju i sigurnost MORH-a Petar Mihatov, zamjenik načelnika GS OS za planove i resurse viceadmiral Ante Urlić te dekan HVU-a brigadir Željko Akrap.

Viceadmiral Urlić čestitao je polaznicima te je naglasio da je ovaj tečaj jedan od projekata od posebnog interesa za implemenatciju međunarodne suradnje MORH-a. Izaslanik ministra Petar Mihatov okupljenima je poručio da tečaj znači veliki doprinos njihovim karijerama jer su nova znanja važna za budućnost.

U ime polaznika obratio se Ukrajinac Volodimir Mihailkov koji je izrazio nadu da će se sa svojim kolegama u budućnosti susresti na nekim diplomatskim pozicijama.

Polaznici su tijekom šest tjedana izobrazbe, koja se održavala na engleskom jeziku, odradili niz studijskih putovanja po Hrvatskoj, a izmjenjivali su se predavači s Fakulteta političkih znanosti i Pravnog fakulteta u Zagrebu te pripadnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva obrane i brojni veleposlanici. Cilj ovog tečaja je pripremiti polaznike za rad u međunarodnom okruženju.



Vijesti