Narednik Korljan i razvodnik Levatić najbolji dočasnik i vojnik u listopadu

Najboljem dočasniku i vojniku mjeseca listopada 2013., naredniku Jakši Korljanu, pripadniku Flotile HRM-a i razvodniku Igoru Levatiću, pripadniku BSD-a, danas, u četvrtak, 21. studenoga 2013. načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić uručio je priznanja i nagrade. 

Narednik Jakša Korljan je svoje priznanje zaslužio zato što je tijekom listopada, kao zapovjednik MRB-83, sudjelovao u pripremi i provedbi međunarodne vojne vježbe „Dolphin 2013“. Tijekom obavljanja zadaće tegljenja sonara, zbog loših vremenskih uvjeta došlo je do njegovog otkidanja i potonuća, nakon čega je započela akcija pronalaženja i izvlačenja sonara u kojoj su sudjelovali pripadnici specijalne postrojbe mornarice SAD-a s dupinima te ronioci HRM-a. Na kraju dana u kojem potraga nije dala rezultate, nakon što su potrošeni resursi ronitelja za taj dan, narednik Jakša Korljan se u ronilačkoj pari spustio te na dubini od 43 metra pronašao izgubljeni sonar vrijedan 64 000 $ i izvukao ga na površinu.

Razvodnik Igor Levatić je od 14. listopada do 8. studenoga 2013. godine pohađao i kao najbolji polaznik završio 1. razinu izobrazbe dočasnika – Izobrazbu za razvoj vođa. Priznanje je zaslužio zbog visokog stupanja stečenih znanja i vještina, te visokog stupnja motivacije za sve zadaće u kojima se isticao predanošću, ozbiljnošću, preuzimanjem inicijative u skupini te stalnom spremnošću pomaganja kolegama i članovima skupine.

Uručujući naredniku Korljanu i razvodniku Levatiću priznanja, general Lovrić im je čestitao na njihovom doprinosu hrvatskoj vojsci. „Smatram da svojim radom pridonosite daljnjem unaprjeđenju sustava oružanih snaga. Odabrati vojnu karijeru kao svoj životni put je odgovoran, zahtjevan, ali iznad svega častan put i ja vas molim da nastavite tim putem, vrijedno i kvalitetno kao i do sada“, rekao je general Lovrić.



Vijesti