Izložba publikacija i dokumentarnih filmova Muzeja policije

U Ministarstvu unutarnjih poslova u utorak, 23. ožujka, otvorena je izložba publikacija i dokumentarnih filmova iz fondova Muzeja policije pod nazivom "Prolistaj – pročitaj – pogledaj – razmisli".

Izložba je postavljena povodom skorašnjeg obilježavanja akcije hrvatskih redarstvenih snaga na Plitvicama iz ožujka 1991. godine, u znak sjećanja na događaje poznate pod nazivom "Krvavi Uskrs".
"Želja nam je bila sjetiti se tih događaja, te ujedno podsjetiti na dane stvaranja hrvatske države i ulogu policije, kao i prisjetiti se svih žrtava Domovinskog rata, da im na dostojan način odamo počast", istaknuo je voditelj Muzeja i autor izložbe Željko Jamičić. Također, podsjetio je na prvu hrvatsku žrtvu Domovinskog rata, Josipa Jovića, istaknuvši da su izložbom, uz akciju na Plitvicama, obuhvaćeni i drugi događaji iz Domovinskog rata. Izložbu je otvorio savjetnik ministra unutarnjih poslova dr. Josip Mihaljević, koji je tom prigodom istaknuo važnost očuvanja istine o Domovinskom ratu i pisanja povijesti utemeljene na činjenicama, kako zbog svih naših žrtava tako i zbog budućih naraštaja.
Postav izložbe obuhvaća 60-ak knjiga i publikacija na temu Domovinskog rata, te projekcije televizijskih reportaža iz različitih izvora snimljene uoči i nakon događaja na Plitvicama 1991., a izloženi primjerci mogu se prelistati, pročitati i pogledati kako bi posjetitelji izložbe, kao što upućuje i njezin naziv, razmislili o viđenom i prisjetili se dana tuge i boli, ali i dana ponosa i slave, kako je istaknuto na otvorenju. Izložba je otvorena do 2. travnja 2010., a može se razgledati u zgradi MUP-a, Savska 39, u Zagrebu.Vijesti