Novi zapovjednici u Zapovjedništvu za obuku i doktrinu

U vojarni "123. brigade HV" u Požegi u četvrtak, 1. kolovoza 2019. godine u nazočnosti zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu brigadira Dražena Batrneka i te djelatnika Središta za temeljnu obuku, obavljena je primopredaja dužnosti zapovjednika Središta za temeljnu obuku ZOD-a između dosadašnjeg zapovjednika brigadira Milana Čorka i novog zapovjednika brigadira Zlatka Radočaja.

Brigadir Čorak zapovijedao je Središtem protekle tri godine i ispratio deset naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, kao i brojne naraštaje vojnih specijalista, časnika zdravstvene službe i vojnika vrhunskih sportaša.

Novi zapovjednik, brigadir Zlatko Radočaj na dužnost zapovjednika Središta dolazi s pozicije časnika za doktrinu i razvoj roda u Odjelu za obuku i doktrinu u zapovjedništvu ZOD-a.

Na vojnom poligonu “Gašinci” u petak, 2. kolovoza održana je svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Pješačke pukovnije ZOD-a u nazočnosti zapovjednika ZOD-a brigadira Željka Ljubasa, izaslanstva zapovjedništva ZOD-a te djelatnika Pješačke pukovnije.

Novi zapovjednici u Zapovjedništvu za obuku i doktrinu | Foto: HV / ZOD

 

Na mjesto zapovjednika imenovan je brigadir Milan Čorak, dok dosadašnji zapovjednik brigadir Stanko Paradžiković odlazi na dužnost voditelja Odjela za operativno-nastavne poslove u zapovjedništvu ZOD-a.

Brigadir Paradžiković bio je odgovoran za obuku brojnih naraštaja polaznika specijalističke vojne obuke roda pješaštva i oklopništva, ali i za druge vrste obuka koje se provode na vojnom poligonu “Gašinci”.

Brigadir Čorak nakon zapovijedanja Središtem za temeljnu obuku, karijeru nastavlja upravo u postrojbi u koju dolaze vojnici koji su završili temeljnu obuku.
Naime, u Središtu za temeljnu obuku ročnici se osposobljavaju za temeljne vojne vještine i znanja.

Veliki dio njih nakon završetka dragovoljnog vojnog osposobljavanja, nastavlja sa specijalističkom vojnom obukom u Pješačkoj pukovniji.
Uspješnim završetkom obuke započinje njihova profesionalna vojna karijera.

Objava Novi zapovjednici u Zapovjedništvu za obuku i doktrinu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti