Američki vojni kapelan na MMV Jackal Stone 12

U kapelici 93 ZB Zemunik „Sv. Gabrijel Arkanđelo“ danas 23. rujna misu je predvodio vojni kapelan satnik Phillip Kaim, koji je s američkim snagama koje sudjeluju u vježbi Jackal Stone došao u Hrvatsku.

Phillip Kaim, kapelan je 352 grupe za specijalne operacije. U Zemunik je došao iz službe u Engleskoj a bio je i na prošlogodišnjoj vježbi Jackal Stone u Rumunjskoj.
Otići s vojnicima na teren, vojnu vježbu za njega je izazov ali i prilika da bolje upozna „svoje“ vojnike. „S njima se viđam u bazi, ali ovdje u vježbi su u svojim radnim uvjetima. Ovako ih mogu bolje upoznati, imam više vremena za njihove životne priče, razgovor o njihovim željama, unutarnjim borbama“.

Kako je vojna osoba uz tečaj za kapelane završio je i školu za časnike.
Napominje i kako mu je velika čast ali i izazov raditi sa specijalcima: Oni su koplje, udarna snaga, najbliži borbi i za njih je duhovna snaga jako važna“.

U Hrvatskoj je prvi puta. Sa svojim kolegom vojnim kapelanom 93 ZB Zemunik Ivom Topalovićem posjetio je Zadar. To što je vidio jako mu se sviđa. Njegovo mišljenje kaže dijeli i dosta sudionika vježbe i vjeruje da će mnogi od njih s obiteljima doći u Hrvatsku na odmor. Razgovor smo završili s božjim blagoslovom koji nam je kapelan udijelio.



Vijesti