Predsjednik Josipović posjetio Zapovjedništvo PP NOS OS RH

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović sa suradnicima posjetio je u srijedu, 14. srpnja Zapovjedništvo Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama.

Uz predsjednika Josipovića u Divuljama su bili i načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić, zapovjednik PP NOS OS RH general bojnik Mate Obradović, zapovjednik HRZ i PZO general bojnik Vlado Bagarić, zapovjednik HRM-a kontaadmiral Ante Urlić, ravnatelj DUZS Damir Trut, glavni vatrogasni zapovjednik RH Mladen Jurin te drugi čelni ljudi vatrogasne zajednice.
Tijekom posjeta predsjednik Josipović je obišao operativno središte Zapovjedništva PP NOS OSRH te se upoznao sa trenutnim stanjem i načinom rada PP NOS-a OS RH. Prezentaciju o zadaćama, aktivnostima, značaju, ulozi i upotrebi OS RH u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2010. godini, u sklopu koje je prikazan i  nastavni film "Uporaba  PP NOS OS RH u gašenju velikih šumskih požara", održao je zapovjednik PP NOS-a OS RH-a general bojnik Mate Obradović. U svom izlaganju general Obradović je istaknuo da je ove godine, na temelju dosadašnjih iskustava iz prethodnih PP sezona te naučenih lekcija u upotrebi NOS-a OS RH-a, postignuta optimalna organizacija i ustroj čime se jamči brzo, kvalitetno i učinkovito djelovanje PP snaga na cijelom priobalju.
U izjavi za medije predsjednik Josipović iskazao je zadovoljstvo spremnošću snaga koje su angažirane u protupožarnoj sezoni.
"Apsolutno sam zadovoljan. Mislim da je hrvatska vojska i prošlih godina pokazala da zna, može i hoće“ kazao je predsjednik Josipović. Ukazao je i na odličnu suradnju  PP NOS-a OS RH-a sa vatrogasnom strukturom.  "Nalazimo se  u vremenima kada su rizici od požara veliki. Neki požari su naravno neizbježni, ali će OS RH i vatrogasci učiniti sve da posljedice budu što manje i da se svaki požar što prije ugasi", rekao je predsjednik Josipović. U sklopu posjeta predsjednik Josipović je u Divuljama obišao i upoznao se i s aktivnostima Centra za koordinaciju gašenja šumskih požara Državne uprave za zaštitu i spašavanje.Vijesti