Vježba kadeta- pilota o postupcima nakon zrakoplovnih nesreća na moru

U vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama u petak 27. srpnja g. 2012. održana je taktička vježba "Preživljavanje i spašavanje nakon zrakoplovnih nesreća na moru".

Potporu u provedbi vježbe pružili su Eskadrila transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO i Bojna za specijalna djelovanja, a riječ je o aktivnosti u sklopu obuke kadeta pilota koju prolaze kroz "KAMP-2".

Organizacija obuke kroz "KAMP" koncipirana je sukladno zahtjevima i potrebama grane HRZ i PZO, a njome se kadeti, budući piloti HRZ i PZO, osposobljavaju za samostalno postupanje u posebnim uvjetima tijekom provedbe letačkih zadaća. Tako su tijekom današnjeg taktičkog uvježbavanja kadeti osposobljeni za pravilno korištenje postupaka pri spašavanju, pravilnom korištenju kompleta za spašavanje i preživljavanje, te obilježavanju prostora za izvlačenje i načinu medicinskog zbrinjavanja nakon izvlačenja.

Također, kadeti su upoznati  i sa načinom helikopterskog traganja, postupcima protuterorističke skupine u slučaju ostanka na zemlji, te postupcima posada letjelica u slučaju pada na područje pod neprijateljskim nadzorom. Sve su to područja kroz koja se kadeti pripremaju za praktičnu letačku obuku u eskadrilama 93. zrakoplovne baze u vojarni Zemunik, odnosno kasnije za letačke zadaće i misije u operativnim postrojbama HRZ i PZO.






Vijesti