Šest novih rekorda na 20. prvenstvu OS RH u streljaštvu

Podjelom medalja i pehara najboljim natjecateljima u četvrtak je, 15. svibnja 2015., na Automatiziranom strelištu Vrapčanski potok u Zagrebu završeno 20. prvenstvo OS RH u streljaštvu.

Prvenstvo je počelo 12. svibnja u organizaciji Zapovjedništva za potporu (ZzP), a sudjelovalo je 13 ekipa s više od stotinu natjecatelja i natjecateljica koji su predstavljali svoje ustrojbene cjeline. Strijelci OS RH pokazali su se izrazito preciznima. Srušeno je čak šest državnih rekorda OS RH, četiri u muškoj i dva u ženskoj konkurenciji. Inače, ženske discipline odnosile su se na gađanje vojničkim pištoljem HS po pravilima Međunarodnog odbora za vojni sport (CISM-e, brza vojnička paljba), te Međunarodne federacije za streljačke sportove (ISSF-a, precizna paljba), dok su muške obuhvaćale i gađanje u trostavu iz puške VHS, također po dvije inačice pravila.
 
Ukupno gledano, najviše razloga za zadovoljstvo ima ZzP, čiji je zapovjednik general bojnik Mate Ostović svečano zatvorio prvenstvo. Središnja logistička ustrojbena cjelina OS RH nije bila samo uspješan organizator, nego i natjecatelj. Osvojila je uvjerljivo prvo mjesto u ukupnoj konkurenciji, za skoro 650 bodova iza sebe je ostavila Zapovjedništvo HKoV-a, dok je treće mjesto zauzela Gardijska motorizirana brigada. Ovo je treći ekipni naslov ZzP-a zaredom. Što se tiče pojedinačne konkurencije, svakako vrijedi istaknuti natporučnicu Dragicu Peti iz   Središnjice za upravljanje osobljem, koja je u ženskoj konkurenciji uzela naslove u obje discipline gađanja pištoljem. Među muškaricima ukupno najbolji su bili stožerni narednik Tomislav Vodopija (pištolj) i desetnik Mihael Kuprešak (puška).
Kao i uvijek, organizatori natjecanja na čelu s voditeljem, pukovnikom Krešimirom Vrančićem, imali su dragocjenu pomoć civilnih struktura, Hrvatskog streljačkog saveza i Streljačkog saveza zagreba.



Vijesti