Posjet izaslanstva OS RH misiji UNDOF

Izaslanstvo OS RH, na čelu sa zamjenikom načelnika GS OS RH za planove i resurse, general pukovnikom Slavkom Barićem, boravilo je od 28. lipnja do 2. srpnja 2010. godine u posjetu pripadnicima OS RH u mirovnoj misiji UNDOF na Golanskoj visoravni.

Tijekom posjeta upriličen je susret sa zapovjednikom Misije, filipinskim general bojnikom Nataliom Ecarmom, predstavnicima zapovjedništva UNDOF-a i austrijske bojne u sklopu koje je raspoređena većina hrvatskih pripadnika. Pri svakom susretu sugovornici su isticali profesionalan odnos i vrlo dobru suradnju s hrvatskim pripadnicima. Kroz prezentacije, brifinge i obilaske kampa Faouar i svih promatračkih pozicija na kojima dužnost obnašaju hrvatski pripadnici izaslanstvo je upoznato sa zadaćama i uvjetima života u misiji.
Od početka lipnja 2010. godine u misiji UNDOF nalazi se 5. HRVCON sa 95 pripadnika  od kojih je glavnina (76) raspoređena u 3. satniji u sklopu austrijske bojne (AUSBAT), a preostali dio u zapovjedništvu bojne, odnosno UNDOF-a, na pozicijama stožernih časnika, vojne policije te medicinskog i osoblja za potporu. Zapovjednik kontingenta je pukovnik Slavko Stojanović.Vijesti