Konferencija NATO-a namijenjena djelatnicima za odnose s javnošću u misiji ISAF

U organizaciji Odjela za javnu diplomaciju NATO-a i Službe za odnose s javnošću MORH-a na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" u četvrtak, 3. lipnja 2010. započela je Četvrta godišnja NATO ISAF konferencija za odnose s javnošću na kojoj sudjeluje oko 70 predstavnika ministarstava obrane i ministarstava vanjskih poslova zemalja koje imaju svoje snage raspoređene u sklopu misije ISAF u Afganistanu kao i predstavnici afganistanske vlade, te predstavnici NATO-a.

Republika Hrvatska po prvi puta je domaćin ove konferencije na kojoj će se razgovarati o komuniciranju i odnosima s javnošću u NATO misiji ISAF u Afganistanu, a sukladno Strateškim komunikacijama NATO-a i preporukama s prošlih NATO ISAF konferencija.

Konferenciju je, u ime Ministarstva obrane otvorio državni tajnik Pjer Šimunović, koji je naglasio važnost komunikacije s javnošću kako u samom Afganistanu tako i u zemljama čiji vojnici sudjeluju u misiji ISAF.

Naglasio je da će uskoro održati nekoliko važnih međunarodnih skupova vezanih za Afganistan te da nitko ne sumnja da će se međunarodna misija u Afganistanu završiti uspješno. Ova misija u Afganistanu je napor međunarodne zajednice a ne jedne ili nekoliko zemalja, naglasio je Šimunović dodavši da je trenutno jedan od prioriteta obuka i nadgledanja Afganistanskih snaga sigurnosti kako bi bile u mogućnosti samostalno djelovati. Osim plenarnog dijela, konferencija se održava i kroz rad u radnim grupama po pojedinim područjima od značaja za komuniciranje tema vezanih uz međunarodnu misiju u Afganistanu.Vijesti