Održano 14. prvenstvo pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u krosu

U selu Rizvanuša u blizini grada Gospića, jučer 17. travnja 2013. godine održano je 14. prvenstvo pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u krosu, a domaćin prvenstva bila je 1. motorizirana bojna "VUKOVI" Gardijske motorizirane brigade HKoV-a. Pripadnice OS RH natjecale su se u trčanju na 6 000 metara, a pripadnici na 8 000 metara.

Prvo mjesto u ekipnoj kategoriji muških natjecatelja  osvojila je ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.  

U kategoriji žena pojedinačno, narednica Valentina Županić iz Pukovnije veze osvojila je prvo mjesto.

U kategoriji mlađi seniori, prvo mjesto pripalo je kadetu Anti Joviću s Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski".

U kategoriji stariji seniori prvo mjesto osvojio je pozornik Zoran Bertek iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. Najbolji veteran bio je natporučnik Željko-Frano Letonia iz Zapovjedništva za obuku i doktrinu.   

Izaslanik načelnika GS OS RH general pukovnika Drage Lovrića bio je  zapovjednik Gardijske motorizirane brigade, brigadir Boris Šerić koji je pozdravio u ime načelnika i u svoje osobno ime sve sudionike te im čestitao za sudjelovanje u natjecanju kao i voditelje ekipa. Naglasio je da je vojnički poziv težak, tko god mislio suprotno, te kako se od vojnika traže brojna odricanja, baš kao i u sportu, te dodao kako je fizička sprema važan čimbenik u svakodnevnoj zahtjevnoj obuci za provođenje složenih vježbi i svakodnevnih zadaća.



Vijesti