Obilježena 22. obljetnica akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića

Komemorativnim skupom na Plitvicama je danas 31. ožujka obilježena 22. obljetnica pogibije Josipa Jovića  koji je kao prva žrtva Domovinskog rata poginuo u akciji "Plitvice" upravo na Uskrs 1991. godine.

Prvom hrvatskom redarstveniku počast je odana polaganje vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja. Uz Josipovu majku Mariju, položen je i zajednički vijenac predsjednika Republike, predsjednika Sabora i predsjednika Vlade te brojnih drugih izaslanstava među kojima i Ministarstva obrane i Oružanih snaga.

Tom je prigodom izaslanik predsjednika Republike i Vrhovnog zapovjednika OSRH-a Siniša Tatalović kazao kako nas akcija Plitvice podsjeća na hrabrost i odlučnost svih onih koji su se bezrezervno stavili u službu obrane Domovine.
Počast Josipu Joviću izrazio je i izaslanik predsjednika Vlade, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i izaslanik predsjednika Sabora Milorad Batinić koji je istaknuo kako su hrabrost i žrtva Josipa Jovića i drugih poginulih branitelja zalog budućnosti naše djece.
Događaja na Plitvicama od prije 22 godine prisjetio se i zapovjednik akcije "Plitvice" general zbora Josip Lucić.

Komemorativni skup na Plitvicama završio je molitvom koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. "Josipe Domovina ti je bila draža od života",  kazao je mons Jezerinac te dodao kako nas Josip Jović i svi drugi poginuli branitelji opominju da hrvatsku treba graditi u slozi, zajedništvu, poštenju i pravednosti.  



Vijesti