Plan bilateralne obrambene suradnje sa BiH

Plan bilateralne obrambene suradnje između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine za 2013. godinu, potpisan je danas 28. ožujka 2013. godine.

U Ministarstvu obrane RH u ime dvaju ministarstva Plan su potpisali voditelj Službe za bilateralnu i regionalnu suradnju, Boško Rotim i vojni izaslanik Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, brigadir Nikola Zekić.

Godišnjim planom bilateralne suradnje definirana su područja zajedničkog interesa dvaju ministarstava pretočena u konkretne aktivnosti pojedinih ustrojbenih cjelina. Ovogodišnjim planom predviđena je provedba trinaest bilateralnih aktivnosti, između ostalih sastanci ministara obrane i načelnika glavnih stožera, aktivnosti iz područja prijenosa iskustava RH  u prilagodbi obrambenog sustava i pristupanju euroatlantskim integracijama, kao i već tradicionalno suradnja po pitanju školovanja pripadnika oružanih snaga BiH na HVU „Petar Zrinski“. Potpisivanje Plana bilateralne suradnje doprinijet će jačanju odnosa dviju država, te sveukupnim naporima izgradnji povjerenja, stabilnosti i sigurnosti u Jugoistočnoj Europi



Vijesti