U Afganistanu svečano obilježen 5. kolovoza

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 16. obljetnica VRO "Oluja" svečano je obilježen i u misiji ISAF u Afganistanu, u kampovima "Cobra -Warehouse" u Kabulu, te "Marmal" i "Croatia" – Mike Spann kod Mazar-E-Sharifa, u kojima su smješteni pripadnici 17. HRVCON-a.


U kampu "Croatia" – Mike Spann obilježavanje je započelo Svetom misom koju je predvodio vojni kapelan Branimir Projić, te je nastavljeno svečanim postrojavanjem svih sastavnica 17. HRVCON-a u području njihovog razmještaja, gdje su pročitane prigodne čestitke upućene iz Domovine te su uručene pohvale i nagrade.

Također, tom prigodom pripadnicima 17. HRVCON-a u kampovima "Croatia" – Mike Spann i Marmal obratio se zapovjednik, brigadir Blaž Beretin, koji se osvrnuo na događaje prije 16 godina te na ulogu hrvatske vojske i hrvatskih branitelja u provedbi VRO  "Oluja". Svečanom obilježavanju u hrvatskim kampovima nazočili su i brojni predstavnici Afganistanske nacionalne armije, te predstavnici združenog zapovjedništva ISAF-a, regionalnih zapovjedništava ISAF-a te ostalih nacija koje sudjeluju u operaciji ISAF.

Proslava Dane pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 16. obljetnice VRO "Oluja" u hrvatskim kampovima bila je i prigoda za tradicionalnu dodjelu NATO ISAF medalja pripadnicima 17. HRVCON-a, za njihovo sudjelovanje u operaciji ISAF u Afganistanu.Vijesti