Helikopter Bell-206 B završio izviđanja iznad Zagreba

Helikopter Bell-206 B iz sastava Eskadrile helikoptera (EH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a završio je danas, 8. svibnja 2014. zračna izviđanja izvanaerodromskog slijetanja i polijetanja helikopterom iznad Grada Zagreba u slučaju elementarnih nepogoda, potresa i drugih katastrofalnih situacija.

Riječ je o zajedničkoj aktivnosti HRZ i PZO-a te Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba izviđanja terena helikopterom u cilju pružanja potpore civilnim strukturama.

Predviđene površine će se kategorizirati i uvrstiti kao prostori s kojih će žurne službe, operativne snage, spasioci i ostali pripadnici civilne zaštite moći pravodobno pružati pomoć građanima, te na najbr   i i najsigurniji način uz pomoć helikoptera osigurati prijevoz  unesrećenih do najbli   ih medicinskih ustanova.

U pružanju potpore civilnim institucijama HRZ i PZO duži niz godina u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, Ministarstvom zdravlja i Hrvatskom gorskom službom spašavanja provodi hitne medicinske letove, traganja i spašavanja.



Vijesti