12. obljetnica Zapovjedništva za potporu OSRH

Prigodnom svečanošću u zagrebačkoj vojarni "Croatia" danas, 5. svibnja 2014., obilježena je 12. obljetnica ustrojavanja i djelovanja Zapovjedništva za potporu OSRH.

Uz djelatnike postrojbe obilježavanju su nazočili izaslanik načelnika GS OSRH viceadmiral Ante Urlić, vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, zapovjednici grana, uprava sektora i zapovjedništava OSRH, bivši zapovjednici i djelatnici ZzP-a i drugi gosti.

Čestitavši obljetnicu, viceadmiral Urlić zahvalio je uime OSRH na svemu što su djelatnici ZzP-a učinili za njihovo funkcioniranje u zemlji i inozemstvu.

Sustav logistike se tijekom godina prilagođavao i razvijao u skladu s novim izazovima i NATO standardima, a treba biti spreman i na nova znanja, potrebe i zadaće kao i na pomoć civilnim strukturama kod prirodnih i tehničkih katastrofa, rekao je viceadmiral, zaključivši da će ZzP i dalje biti oslonac svih zajedničkih uspjeha OSRH.

Domaćin svečanosti, zapovjednik ZzP-a general-bojnik Mate Ostović osvrnuo se na proteklu godinu u kojoj je ZzP organizirao i proveo više od 570 potpora postrojbama i zapovjedništvima OSRH, te više od 300 potpora državnim i drugim civilnim organizacijama i ustanovama.

"ZzP će i u narednom razdoblju sve svoje potencijale usmjeriti na provedbu planova, smjernica i zapovijedi nadređenog zapovjedništva, pri čemu će u fokusu djelovanja biti namjensko i na zakonu i propisima utemeljeno trošenje dodijeljenih resursa, a prije svega proračunskih sredstava, ekonomična i svrsishodna uporaba povjerene materijalne imovine te profesionalan i stručan odnos pripadnika ZzP-a prema dobivenim zadaćama," poručio je general Ostović.
Tijekom svečanosti uručene su nagrade i pohvale najistaknutijim pripadnicima ZzP-a, a prigodan glazbeni program izvela je Klapa HRM-a "Sveti Juraj".



Vijesti