General Ostović na komemoraciji u Četekovcu

Zapovjednik zapovjedništva za potporu, general bojnik Mate Ostović u srijedu 4. rujna 2013. godine kao izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske sudjelovao je na komemorativnom skupu na mjesnom groblju u Četekovcu u Virovitičko-podravskoj županiji gdje je položio vijenac i zapalio svijeću u sjećanje na balinačke, četekovačke i čojlučke žrtve.

Također, vijenac je položio i brigadir Blaž Beretin, izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OS RH.

Tom je prigodom general Ostović istaknuo kako uz odavanje počasti ubijenim mještanima sela Četekovac, Balinci i Čojlug ali i pogledom usmjerenim na bolju budućnost naše Domovine moramo imati snage za oprost, ali da nemamo pravo na zaborav niti ga smijemo dopusti. Na kraju je u ime Predsjednika Republike Hrvatske izrazio zahvalnost na žrtvi koju su podnijeli stanovnici toga kraja.

Vijence su još položili predstavnici Općine Mikleuš, virovitičko-podravske županije, saborski zastupnici Josip Đakić, Igor Češek, Marijana Živko i Tomislav Žagar, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova načelnik PU virovitičko-podravske Mirko Kostelac, izaslanica ministra branitelja pomoćnica ministra Nevenka Benić, kao i predstavnici općina, gradova, političkih stranaka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Komemorativni skup na mjesnom groblju u Četekovcu održava se svake godine u spomen na zločin koji se dogodio 4. rujna 1991. godine, u kojemu su ubijena 24 mještana sela Četekovac, Balinci i Čojlug.



Vijesti