Povratak 6. zrakoplovnog savjetodavnog tima iz misije ISAF

Pripadnici 6. zrakoplovnog savjetodavnog tima (Air Advisory Team) iz sastava 20. kontingenta Oružanih snaga RH vratili su se jučer, 21. ožujka 2013. godine, iz operaciju potpore miru ISAF u Afganistanu, a doček je održan na prostoru 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a u vojarni Lučko.

U 6. zrakoplovnom savjetodavnom timu nalazilo se jedanaest pripadnika HRZ i PZO-a,  a zapovjednik tima je bio pukovnik Davor Tretinjak, načelnik stožera, a ujedno i zamjenik zapovjednika 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO.

Dočeku su nazočili zapovjednik HRZ-a i PZO-a, brigadni general Dražen Ščuri i zapovjednik 91. zrakoplovne baze, brigadir Darko Brajković, te u ime Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OS RH bojnik Željko Madžar. General Ščuri se tom prigodom zahvalio pripadnicima 6. zrakoplovnog savjetodavnog tima na uspješno završenoj misiji potpore miru u Afganistanu, a zapovjednik tima, pukovnik Tretinjak istaknuo je da su pripadnici ovog tima sve zadaće odradili profesionalno te su time na najbolji mogući način prezentirali Republiku Hrvatsku i Oružane snage RH.



Vijesti