Načelnik Glavnog stožera OS Grčke u službenom posjetu Hrvatskoj i OSRH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Helenske Republike, general zbora Michail Kostarakos, od 29. do 31. srpnja 2013. godine, boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj i Oružanim snagama RH.

Nakon svečanog dočeka, generala Kostarakosa primio je jučer, 29. srpnja 2013. u Pomorskoj bazi „Lora“ u Splitu, načelnik Glavnog stožera OSRH, general pukovnik Drago Lovrić.
Na bilateralnom susretu gostima je predstavljen transformacijski proces u Oružanim snagama RH,  modernizacija, kao i izgradnja sposobnosti hrvatskih Oružanih snaga, a posebna tema razgovora bila je suradnja Hrvatske ratne mornarice s Ratnom mornaricom Helenske Republike, te mogućnosti unapređenja međusobnih odnosa.
Grčko izaslanstvo upoznalo je načelnika Lovrića s najvažnijim aktualnostima u OS Grčke, a izloženi su i prijedlozi za daljnjom suradnjom.
Obje strane izrazile su zadovoljstvo dosadašnjim ostvarenim rezultatima, te se složile kako postoji mogućnost budućih vojnih aktivnosti, osobito između ratnih mornarica, te u području obuke, vojnih vježbi i izobrazbe vojnog osoblja.



Vijesti