Završena specijalistička vojna obuka u Požegi

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi uspješno je završena specijalistička vojna obuka (SVO) za 68 kandidata koja je, od 3. lipnja do 26. srpnja 2013., provedena za vojnike primljene u djelatnu vojnu službu Oružanih snaga RH.

Obuka se dijeli na tri područja: zajednička, vojno stručna i terenska obuka, a njezin  cilj je osposobljavanje vojnika za obavljanje službe i specijalnosti u provedbi svakodnevnih logističkih zadaća. Tijekom obuke koja je trajala 8 tjedana, odnosno 280 nastavnih sati, vojnike se obučilo pravilnom rukovanju, čuvanju i održavanju prometnih, intendantskih i tehničkih sredstava, te ih se osposobilo u poslovima osobnih vojnostručnih specijalnosti.

Vojno stručna obuka za specijalnosti (naoružanje, mototehnika, goriva i maziva, informacijsko-komunikacijski sustavi, prometna, prehrambeno-tehnološka i tekstilno-tehnološka) provodila se u kabinetima i vježbalištima SzOiDL-a, a uz potporu postrojbi ZzP-a (BzOLP - Vod za održavanje Požega i Remontni zavod) i  bojne NBKO Dugo Selo.

Svi vojnici u potpunosti su usvojili plan i program Obuke te pritom pokazali stečenu stručnost i osposobljenost za zadaće terenske logistike u matičnim postrojbama gdje su raspoređeni na vojničke dužnosti.



Vijesti