Blagoslovljena nova kapela Ivana Pavla II

U administrativnom središtu MORH-a i GS OS RH u Zagrebu, u kapelaniji "Gospe Snježne" u ponedjeljak, 7. travnja 2014., blagoslovljena je kapela bl. Ivana Pavla II.

Novu kapelu Ministarstva obrane i GS OS RH blagoslovio je mons. Alessandra D'Errica, apostolski nuncij u RH u sklopu koncelebrirane svete mise uz sudjelovanje vojnog biskupa mons. Juraj Jezerinaca, generalnog vikara Vojnog ordinarijata dr. o. Jakova Mamića, i desetak vojnih i policijskih kapelana.

Blagoslovu kapele nazočili su ministar obrane Ante Kotromanović, zamjenica ministra Višnja Tafra kao i načelnik GSOS RH general zbora Drago Lovrić sa zamjenicima viceadmiralom Antom Urlićem i general bojnikom Matom Pađenom.
 
Vojni biskup Jezerinac u prigodnoj homiliji, istaknuo je važnost jednog prostora mira, bogoštovlja i molitve za sve vjernike unutar Oružanih snaga u kojemu će na osobit način moći obnoviti svoju vjeru i pronaći oduševljenje za ustrajnost u dobru i služenju bližnjima.

Citirajući riječi blagopokojnog pape Ivana Pavla II, izgovorene prigodom njegova prvog posjeta RH u rujnu 1994. godine u kojima je papa poručio okupljenim vjernicima "da imaju hrabrosti oprostiti i prihvatiti bližnjega, osloboditi srce od mržnje i osvete te grade budućnost na suživotu, dijalogu i suradnji" biskup je te riječi stavio na srca svih djelatnika MORH-a i GS OS RH.
 
Na završetku euharistijskog slavlja nazočnima se obratio mons. Alessandra D'Errica. Zahvalio se ministru obrane RH i njegovim suradnicima, ističući kako mu je ova posveta kapela, uz onu od prije više godina kada je bio apostolski nuncij u Afganistanu, jedna od najemotivnijih koje će ostati u njegovu srcu. "Danas sam na ovoj euharistiji osjetio jedno srce i jednu dušu vas djelatnika OS RH, i to je put kojim vam je ići, usprkos svih problema i poteškoća koji su pred vama".



Vijesti