Pripreme za vojnu vježbu "SAVA STAR 14"

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik", Slunj u Središtu za borbenu obuku ZOD "F.K.F", u četvrtak, 3. travnja 2014. održan je radni sastanak između predstavnika Hrvatske kopnene vojske i Oružanih snaga Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, a povodom priprema za realizaciju međunarodne vojne vježbe „SAVA STAR 14“

Radnom sastanku su prisustvovali predstavnici oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na čelu s bojnikom Lukeom Bowbottomom te zamjenik Vojnog izaslanika Ujedinjenog Kraljevstva u RH, bojnik Tony Brumwell, a s hrvatske strane zapovjednik Središta za borbenu obuku ZOD „F.K.F“, brigadir Ivan Jurilj i predstavnici Odjela G4, G5 i G7 Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, Gardijske motorizirane brigade, bojne "Vukovi".

Izaslanstva su obišla teren, vježbovne instalacije i smještajne kapacitete na području vojnog poligona "Eugen Kvaternik", te su razradili planove za međunarodnu vojnu vježbu „SAVA STAR 14“, koja će se održati od 24. kolovoza do 10. rujna 2014. uz sudjelovanje pješačke satnije OS Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

 



Vijesti