Završna planska konferencija Taktičke vježbe s bojevim gađanjem "SPREMNOST 14/1"

U vojarni "Bosut" Vinkovci u ponedjeljak, 31. ožujka 2014. održana je Završna planska konferencija Taktičke vježbe ojačane mehanizirane bojne u obrani s bojevim gađanjem "SPREMNOST 14/1".

Na Završnoj planskoj konferenciji prisustvovali su predstavnici Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske (HKoV), Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), Zapovjedništva za potporu (ZzP) i Gardijske motorizirane brigade (GMTBR) i predstavnik vojske Republike Mađarske, čija će dva pripadnika, kao dio tima bliske zračne potpore (JATC) navođenja zrakoplova F-16 (US AF), s timom HKoV-a sudjelovati u vježbi.

Vojna vježba "SPREMNOST 14/1" provest će se od 9. svibnja do 16. svibnja 2014. na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" Slunj, uz blisku zračnu potporu snaga HRZ i PZO, američkih zračnim snaga US AF i vojske Republike Mađarske, s ciljem prikaza sposobnosti snaga koje sudjeluju u vježbi.

Časnik za provedbu vježbe, zapovjednik GOMBR-e, brigadni general Siniša Jurković pohvalio je veliko iskustvo postrojbe za provedbu takve vježbe, uz pridržavanje mjera sigurnosti, kao i maksimalno korištenje resursa postrojbe, te najavio provedbu TVBG "SPREMNOST 14/1" u svibnju 2014. godine.



Vijesti