Završetak Specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji ZOD-a

Podjelom pohvala i potvrdnica polaznicima Specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" Hrvatske kopnene vojske na vojnom poligonu "Gašinci" u petak, 6. prosinca 2019. obilježen je završetak specijalističke vojne obuke borbenog roda pješaštva.

Obuku je od 17. rujna 2019. pohađalo i uspješno završilo 14 djevojaka i 71 mladić. Bili su raspoređeni u dvije obučne satnije, a obuku su provodili instruktori iz Pješačke pukovnije, Gardijske mehanizirane brigade i Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, a najbolji među njima pismeno su pohvaljeni.

Čestitajući im na uspješno završenoj obuci, zapovjednik Pješačke pukovnije brigadir Milan Čorak pohvalio je polaznike, ali i njihove zapovjednike i instruktore zbog uloženog truda i zalaganja te naglasio da vještine i sposobnosti stečene u Pješačkoj pukovniji čine temelj na kojem će graditi svoju vojnu karijeru. “Prijemom u djelatni sastav Hrvatske vojske ukazano vam je povjerenje kojeg trebate opravdati časnim služenjem Domovini”, rekao je brigadir Čorak dodavši: “Ovaj je naraštaj pokazao motiviranost u svim područjima obuke, a najveći interes pokazali su za taktičke zadaće”.

Također, naglasio je kako se kroz cjelokupnu obuku posebno radilo na podizanju psihofizičkih sposobnosti, koje su temelj za uspješno usvajanje ostalih vještina: “Uloženi trud rezultirao je odličnim rezultatima na završnim gađanjima, a polaznici iz Pješačke pukovnije odlaze na vojničke dužnosti u gardijske postrojbe Hrvatske kopnene vojske, Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništvo za potporu”.

Najbolji ukupni rezultat u obuci ostvario je vojnik Hrvoje Župarić, a svoju karijeru nastavit će u 1. mehaniziranoj bojni “Tigrovi” Gardijske mehanizirane brigade.

Pohvaljeni su i njegove kolege vojnici Matej Rubčić, Boris Tomić i Tin Čuturić, svaki u svojoj specijalnosti.

Završetkom Specijalističke vojne obuke Hrvatskoj vojsci pridružilo se 85 mladih vojnikinja i vojnika Foto: HV

Objava Završetak Specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji ZOD-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti