Završila specijalistička obuka vojnika u Požegi

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu od 17. rujna do 21. studenog 2019. godine provedena je Specijalistička vojna obuka 3/2019. generacije kandidata koji se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika za vojno-stručne specijalnosti prometne, tehničke, zdravstvene i intendantske službe.

Voditelj obuke bojnik Mirko Bošnjak izjavio je da cilj specijalističke vojne obuke osposobljavanje vojnika za obavljanje zadaća po svojim službama na dužnostima na koje će se vojnici rasporediti, također da se obuče za obnašanje svojih funkcionalnih zadaća u terenskim i stacionarnim uvjetima.

Završila specijalistička obuka vojnika u Požegi | Foto: HV / A. Mandić

Kroz obučno razdoblje cilj je bio obučiti vojnike u pravilnom rukovanju i uporabi te čuvanju i održavanju prometnih, tehnički, intendantskih i zdravstvenih sredstava, uz ostvarenje najvećeg stupnja osposobljenosti u poslovima osobne vojno stručne specijalnosti.

U sklopu obuke u tehničkoj službi dva polaznika su obučavana za tehničko održavanje naoružanja, dva polaznika za održavanje motornih vozila, jedan polaznika za tehničko održavanje električnih uređaja na motornim i priključnim vozilima, tri polaznika za pružanje zdravstvene zaštite, jedan polaznik za pripremanje jela i šest polaznika za upravljanje terenskim m/v.

Završila specijalistička obuka vojnika u Požegi | Foto: HV / A. Mandić

Obuka je provedena sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore OS RH u kojem su ugrađena dosadašnja pozitivna iskustva provedbe obuke, a koji podupire borbeno usredotočenu obuku, standardizaciju obuke, objektivno vrednovanje (koje se vrši kontinuirano tijekom obuke kroz orise obuke i ocjenjivanja provedenih zadaća) i prosudbu obuke. Na kraju specijalističke vojne obuke potvrde o osposobljenosti i pohvale najboljima uručio je zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević.

Završila specijalistička obuka vojnika u Požegi | Foto: HV / A. Mandić

Objava Završila specijalistička obuka vojnika u Požegi pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti