Izaslanstvo HRM-a položilo vijenac povodom obljetnice smrti admirala flote Svete Letice-Barbe

U povodu osamnaeste obljetnice smrti prvog zapovjednika Hrvatske ratne mornarice admirala flote Svete Letice-Barbe, izaslanstvo HRM-a položilo je vijenac i zapalilo svijeću na njegovom posljednjem počivalištu na gradskom groblju Lovrinac u Splitu.

Admiral flote Sveto Letica-Barba rođen je 4. travnja 1926. u Podgori. Završio je Mornaričku akademiju u Splitu, a u doba velikosrpske agresije odmah se uključio u obranu domovine.

Odlukom predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika OS RH dr. Franje Tuđmana, 12. rujna 1991. imenovan je zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice. Umirovljen je 30. lipnja 1996. u činu stožernog admirala (admirala flote). Za svoj rad odlikovan je Spomenicom domovinske zahvalnosti, Spomenicom Domovinskog rata, Redom hrvatskog pletera, Redom hrvatskog trolista, Redom bana Jelačića i Redom kneza Domagoja s ogrlicom. Preminuo je u Splitu 6. studenog 2001.

U povodu osamnaeste obljetnice smrti prvog zapovjednika Hrvatske ratne mornarice admirala flote Svete Letice-Barbe, izaslanstvo HRM-a položilo je vijenac na gradskom groblju Lovrinac u Splitu | FotoHRM / D. Mišić

Objava Izaslanstvo HRM-a položilo vijenac povodom obljetnice smrti admirala flote Svete Letice-Barbe pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti