Zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH posjetio HVU

Zapovjednik HVU-a general Pađen primio je u službeni posjet zamjenika načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general-bojnika Ivicu Jerkića

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima primio je u četvrtak, 7. studenog 2019. u službeni posjet zamjenika načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-bojnika Ivicu Jerkića sa suradnicima.

General Pađen i general Jerkić razgovarali su o unapređenju suradnje na području vojne izobrazbe s ciljem povećanja broja polaznika iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na Hrvatskom vojnom učilištu.
Dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić održao je prezentaciju o povjesnici, misiji, organizacijskoj strukturi, studijskim programima, izobrazbi časnika i dočasnika, vojnoj suradnji te viziji razvoja Učilišta. Na prezentaciji su nazočili zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Ivan Turkalj, načelnik Centra vojnih škola „Petra Zrinski“ brigadir Damir Stručić i vojni izaslanik Republike Hrvatske u BiH brigadir Marin Gregorović.

Tijekom posjeta, general Jerkić je održao predavanje polaznicima 22. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” o značaju i ulozi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za zemlju i regiju, nakon čega je odgovarao na postavljena pitanja. Također, general Jerkić upisao se u Knjigu dojmova Ratne škole i fotografirao s polaznicima 22. naraštaja.

Osim polaznika Ratne škole, predavanju su nazočili i zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Ivan Turkalj, vojni izaslanik RH-a u BiH brigadir Marin Gregorović, vojni izaslanik BiH-a u RH brigadir Mato Đukić, dekan HVU-a brigadir Boženko Đevoić, prodekan za izobrazbu brigadir Miro Čolić, načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić i nastavnici na Katedri strategije brigadir Marinko Lozančić i brigadir Darko Skuliber.

Objava Zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH posjetio HVU pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti