Posjet izaslanstva Veleposlanstva Republike Indonezije Hrvatskoj ratnoj mornarici

Indonezijsko izaslanstvo na čelu s prvim tajnikom Wasanom Adijem Nugrahom u službenom posjetu Obalnoj straži

Prvi tajnik veleposlanstva Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj Wasana Adi Nugraha boravio je u utorak, 5. studenog 2019. u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu, u sklopu posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici. Indonezijsko izaslanstvo primio je zapovjednik Obalne straže RH komodor Milan Blažević.

Tijekom radnog sastanka razgovaralo se o funkcioniranju Obalne straže RH, te je tom prigodom indonezijskom izaslanstvu održana prezentacija o organizacijskoj strukturi, misiji, odgovornostima i zadaćama te koordinaciji iste s drugim tijelima državne uprave koji sudjeluju u zaštiti nacionalnih interesa na Jadranskom moru. U tom kontekstu, indonezijsko izaslanstvo iskazalo je interes za funkcioniranje Obalne straže unutar Oružanih snaga RH.

Također, razgovaralo se i o procedurama djelovanja i odgovornosti na moru te o djelovanju iste unutar EU i izazovima koji predstoje, posebno po ulasku u Schengen.

Na kraju sastanka prvi tajnik veleposlanstva Indonezije Nugraha zahvalio je komodoru Blaževiću na gostoprimstvu te istaknuo važnost stečenih spoznaja za unaprjeđenje funkcioniranja Obalne straže Republike Indonezije.

Objava Posjet izaslanstva Veleposlanstva Republike Indonezije Hrvatskoj ratnoj mornarici pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti