Akcija darivanja krvi u vojarni “116. brigade HV”-a u Pločama

Humanitarna akcija darivanja krvi, održanoj u ponedjeljak, 21. listopada 2019. u prostorima vojarne „116. brigade Hrvatske vojske“ u Pločama odazvao se velik broj darivatelja, pripadnika Hrvatske ratne mornarice, Hrvatske kopnene vojske, kao i građana grada Ploče. Akciji se odazvalo četrdeset i pet darivatelja, a prikupljeno je trideset i sedam boca krvi. Riječ je o suradnji […]

Humanitarna akcija darivanja krvi, održanoj u ponedjeljak, 21. listopada 2019. u prostorima vojarne „116. brigade Hrvatske vojske“ u Pločama odazvao se velik broj darivatelja, pripadnika Hrvatske ratne mornarice, Hrvatske kopnene vojske, kao i građana grada Ploče. Akciji se odazvalo četrdeset i pet darivatelja, a prikupljeno je trideset i sedam boca krvi.

Riječ je o suradnji HRM-a s Gradskim društvom Crvenog križa Ploče koja je rezultirala nizom akcija darivanja krvi koje se u vojarni „116. brigade HV“-a organiziraju tri puta godišnje. U slučajevima potrebe za žurnim pružanjem pomoći akcije se održavaju i izvanredno.

U akcijama dragovoljnog darivanja krvi pripadnici HRM-a sudjeluju od početka Domovinskog rata, a prva organizirana akcija održana je 25. travnja 1992. u Pomorskoj bazi Split.

Objava Akcija darivanja krvi u vojarni “116. brigade HV”-a u Pločama pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti