Održan jubilarni 10. memorijal hrvatskih snajperista GROM 2019

Na memorijalu u Osijeku izložen i helikopter Kiowa Warrior, održani skokovi padobranaca i vježbe Počasno-zaštitne bojne i vojne policije

Jubilarni deseti memorijal hrvatskih snajperista ”Grom 2019“ održan je povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske na strelištu ”Pampas“ u Osijeku u subotu, 19. listopada 2019. u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Memorijal je okupio najbolje precizne strijelce Hrvatske, a u natjecanju su sudjelovali vojni, policijski i civilni strijelci u tri nacionalne discipline i jednoj međunarodnoj: malokalibarska puška s optičkim ciljnikom na 100m, jurišna puška s otvorenim ciljnicima na 100m i snajperska puška s optičkim ciljnikom na 300m.

Posjetitelji su, uz natjecateljski program, imali priliku razgledati izloženi taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Hrvatske vojske, među kojima i helikopter Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao i skokove vojnika i padobranaca s hrvatskim zastavama, akrobatsku vježbu Počasno-zaštitne bojne te pokaznu vježbu vojne policije.

Grom 2019
Pripadnici Počasno-zaštitne bojne na 10. memorijalu hrvatskih snajperista GROM 2019 | Foto: MORH / HV

Natjecanje je završeno svečanom dodjelom nagrada, pri čemu je, u ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH, brigadir Dražen Batrnek čestitao najuspješnijim natjecateljima poručivši da Ministarstvo već godinama prepoznaje važnost ovog natjecanja i pruža mu potporu: ”Sposobnosti pokazane tijekom ovog natjecanja temelj su Hrvatske vojske.”

Najuspješniji pojedinac na 10. memorijalu hrvatskih snajperista GROM 2019 u disciplini snajperske puške je Jandre Širinić koji je tom prigodom dobio prijelazni pokal ”Najbolji hrvatski snajperist“, a njegovo se ime trajno urezalo na pokal. U disciplini jurišne puške, prvo mjesto osvojio je Tihomir Drenjačević, drugo Mario Đerek, a treće je osvojio Danijel Matijevac.

U posebnom dijelu programa natjecanja dodjeljuje se i nagrada za životno djelo ”Ivica Repušić“ jednoj ili više osoba koje su imale poseban doprinos u stvaranju hrvatske neovisnosti, a koje su nedovoljno poznate široj javnosti. Nagradu ”Ivica Repušić“, koja nosi ime jednog od prvih dragovoljaca poginulih u Domovinskom ratu na području Slavonije i Baranje, ove su godine njegovi sin i kćer uručili zatočenicima srpskih i jugoslavenskih koncetracijskih logora.

Objava Održan jubilarni 10. memorijal hrvatskih snajperista GROM 2019 pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti