Obilježena 28. obljetnica Remontnog zavoda

U Remontnom zavodu Zapovjedništva za potporu obilježena je 28. obljetnica njegova ustrojavanja i djelovanja

U Remontnom zavodu Zapovjedništva za potporu na zagrebačkom Jankomiru u utorak 15. listopada 2019. obilježena je 28. obljetnica njegova ustrojavanja i djelovanja.

Obilježavanje je započelo svetom misom, a nastavljeno svečanim postrojavanjem te dodjelom nagrada i pohvala najzaslužnijim pripadnicima Remontnog zavoda.

Zapovjednik ZzP-a general-bojnik Mladen Fuzul tom je prigodom istaknuo kako je Zavod zahvaljujući radu i zalaganju njegovih djelatnika uspješno proveo većinu planiranih aktivnosti i to usprkos sve složenijim zahtjevima vojnog sustava. Naglasio je i značaj ove postrojbe u stvaranju i obrani Republike Hrvatske sudjelovanjem pripadnika u pripremi i održavanju borbene tehnike.

„Bez prave potpore, ovdje prvenstveno mislim na održavanje vojne tehnike, niti jedna vojna operacija Hrvatske vojske ne bi bila provedena, a više godina uspješno sudjelujemo i u mirovnim operacijama pod okriljem NATO-a i UN-a. Uz sve to uvodili smo novu opremu i naoružanje bez ikakvog zastoja u aktivnostima Remontnog zavoda i Zapovjedništva za potporu. U svim tim procesima jedan od ključnih elemenata našeg uspjeha bio je i ostao kvalitetan i stručan rad djelatnika Remontnog zavoda“, rekao je general Fuzul. Zapovjednik ZzP-a pripadnicima Remontnog zavoda poručio je kako se od njih, uz provedbu redovitih zadaća, očekuje razvoj novih sposobnosti kako bi logistički sustav bio u stanju odgovoriti na nove izazove te tako bio spreman zaštititi nacionalne interese Republike Hrvatske.

Obilježena 28. obljetnica Remontnog zavoda | Foto: MORH /T. Brandt

Zapovjednik Remontnog zavoda pukovnik Milan Slavica ovom prigodom posebno je istaknuo činjenicu kako je među postrojenim pripadnicima i 12 pripadnika koji su u postrojbi od dana njezina ustrojavanja 1991. godine. Međutim, naglasio je pukovnik Slavica, postrojba se popunila i novim, mladim pripadnicima.

“Organizacijskim promjenama zaustavljen je trend isključivo odlaska te je u Remontni zavod raspoređeno 27 mladih pripadnica i pripadnika. Ovo je značajan pomak, ali taj trend trebamo nastaviti kako bi osigurali budućnost Hrvatske vojske. Namjerno ne kažem budućnost Remontnog zavoda nego budućnost Hrvatske vojske jer možemo imati izuzetno kvalitetnog i obučenog vojnika ili posadu nekog oružnog sustava, ali ako je taj oružni sustav neispravan ili nepouzdan, nema ukupne borbene moći vojske”, rekao je pukovnik Slavica. Naglasio je važnost Remontnog zavoda rekavši kako je riječ o cjelini bez koje sustav ne može funkcionirati, a to dokazuju i brojni angažmani na zadaćama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, u svakodnevnom životu, u vježbama i operacijama, uređenju vojarni i objekata, u obuci i izobrazbi.

 

Objava Obilježena 28. obljetnica Remontnog zavoda pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti