Na HVU počeo međunarodni tečaj za prve dočasnike najviših razina vođenja

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) u ponedjeljak, 14. listopada 2019. počeo je treći međunarodni tečaj za prve dočasnike najviših razina vođenja (Command Senior Enlisted Leader Course – CSEL Course).

Tečaj je otvorio zapovjednika HVU-a general-bojnik Mate Pađen, a još su nazočili  Prvi dočasnik Oružanih snaga RH-a časnički namjesnik Mario Mateljić, časnički namjesnik Michael Fanuko i Prvi dočasnik HVU-a časnički namjesnik Ivan Grudenić, ujedno i voditelj tečaja.

Na tečaju, koji će trajati dva tjedna, sudjeluje šesnaest dočasnika najviših dočasničkih dužnosti iz oružanih snaga Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i domaćina Hrvatske.

Cilj tečaja je osposobljavanje dočasnika za rad i djelovanje na operativnoj i strategijskoj razini u multinacionalnom okruženju. Kao predavači na tečaju sudjeluju djelatnici Oružanih snaga Republike Hrvatske te visoko pozicionirani časnici i dočasnici NATO-a i zemalja inicijative A-5.

Tečaj je nadogradnja na četiri razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe koje se provode na HVU i koje također imaju međunarodni karakter. Provedbom tečaja i spomenutim dočasničkim izobrazbama, HVU podiže stupanj implementacije s NATO direktivama i smjernicama koje definiraju izobrazbu, kompetencije dočasnika te razinu interoperabilnosti u međunarodnom okružju.

Objava Na HVU počeo međunarodni tečaj za prve dočasnike najviših razina vođenja pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti