Primopredaja dužnosti zamjenika zapovjednika HVU-a “Dr. Franjo Tuđman”

Na HVU održana primopredaja dužnosti zamjenika zapovjednika HVU-a između dosadašnjeg, brigadnog generala Željka Dadića i novog zamjenika zapovjednika brigadnog generala Ivana Turkalja

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) u utorak, 1. listopada 2019. održana je primopredaja dužnosti zamjenika zapovjednika HVU-a između dosadašnjeg zamjenika zapovjednika brigadnog generala Željka Dadića i novog zamjenika zapovjednika brigadnog generala Ivana Turkalja.

Svečanom činu primopredaje dužnosti nazočio je zapovjednik HVU-a general-bojnik Mate Pađen te čelnici ustrojstvenih jedinica Učilišta. Tom je prigodom zapovjednik HVU-a general Pađen zahvalio generalu Dadiću na dosadašnjem radu i uspješnoj vojnoj karijeri, a novom zamjeniku generalu Turkalju zaželio puno uspjeha na novoj dužnosti. 

Novoimenovani zamjenik zapovjednika general Turkalj zahvalio je na ukazanom povjerenju, dok se dosadašnji zamjenik zapovjednika general Dadić zahvalio svim pripadnicima Učilišta za sveukupni doprinos i zajednički timski rad.

Novoimenovani zamjenik zapovjednika brigadni general Ivan Turkalj (magistar inženjer građevinarstva) rođen je 1967. u Slunju. Diplomirao je na Vojnoj akademiji Kopnene vojske 1990. godine te se dragovoljno priključio Zboru narodne garde RH 2. listopada 1991. godine. Obnašao je niz dužnosti, od zapovjednika inženjerijskog voda, satnije, zamjenika zapovjednika bojne do zapovjednika 38. inženjerijske brigade. Kao zapovjednik postrojbe tijekom obrane RH u njenim ratnim godinama prošao je ratišta Slavonije, Banije, Korduna i Dalmacije.

Obnašao je niz dužnosti u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske i Glavnom stožeru OS RH, kao i dužnost voditelja Ureda vojnog predstavnika RH u NATO-u u Bruxellesu. Na HVU dolazi s dužnosti pročelnika Kabineta načelnika Glavnog stožera. Završio je Zapovjedno stožernu školu „Blago Zadroˮ i Ratnu školu „Ban Josip Jelačićˮ, NATO tečaj za stožerne časnike u Oberammergau u Njemačkoj i tečaj Leadership and Building Integrity, kao i tečaj engleskog jezika. Za postignuće u službi više puta je odlikovan, nagrađen i pohvaljen.

Objava Primopredaja dužnosti zamjenika zapovjednika HVU-a “Dr. Franjo Tuđman” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti