General Jurković posjetio 4. HRVCON eFP u Republici Poljskoj

Zapovjednik HKOV-a OSRH general-bojnik Siniša Jurković posjetio je u sklopu svog posjeta Oružanim snagama Republike Poljske, pripadnike 4. hrvatskog kontingenta (HRVCON) na vojnom poligonu Bemowo Piskie

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH general-bojnik Siniša Jurković posjetio je u četvrtak, 26. rujna 2019., u sklopu svog posjeta Oružanim snagama Republike Poljske, pripadnike 4. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti Borbena grupa – Poljska (NATO eFP BG-POL), koji su smješteni na vojnom poligonu Bemowo Piskie (BPTA) na sjeveroistoku Poljske.

Generalu Jurkoviću tom je prigodom zapovjednik Borbene grupe pukovnik Mark P. O’Neil predstavio zadaću, sastav i razmještaj Borbena grupa – Poljska, a zapovjednik 15. mehanizirane brigade Giżycko predstavio je neke od projekata i razmještaj postrojbi unutar vojarne.

Zapovjednik 4. HRVCON-a bojnik Predrag Srđenović upoznao je generala Jurkovića s dosadašnjim i planiranim aktivnostima 4. HRVCON-a, kao i s postignutim uspjesima i izazovima s kojima se susretao ovaj kontingent.

Brigadni general Jurković na kraju svog posjeta čestitao je vojnicima na dosadašnjim uspjesima i zahvalio im na dostojnom predstavljanju hrvatske odore, Hrvatske vojske i Republike Hrvatske te ih potaknuo da nastave s dosadašnjim radom u području aktivnosti.

Aktivnost ojačane prednje prisutnosti NATO saveza na svojim istočnim granicama usmjerena je na podizanje sigurnosti građana na tom području, čime Savez pokazuje sposobnost i spremnost za obranu integriteta i suvereniteta svih članica.

Hrvatski vojnici, zajedno s pripadnicima oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije, dio su Borbene grupe pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država, koja je pridodana 15. mehaniziranoj brigadi Republike Poljske. Osnovna zadaća Borbene grupe – Poljska je zajedničko uvježbavanje i povećanje interoperabilnosti među saveznicama koje sudjeluju u navedenoj NATO aktivnosti.

Objava General Jurković posjetio 4. HRVCON eFP u Republici Poljskoj pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti