Na HVU počeo Pripremni kamp kadeta i vojna izobrazba

Na trotjednom pripremnom kampu za kadete sudjeluje 149 kadeta, od kojih 37 žena te 17 stranih kadeta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova

Pripremni kamp za kadete 17. naraštaja i vojna izobrazba za novi naraštaj časnika i dočasnika Hrvatske vojske počeli su na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ u ponedjeljak, 2. rujna 2019. godine.

Na Pripremnom kampu za kadete preddiplomskih sveučilišnih studija Vojnog vođenja i upravljanja i Vojnog inženjerstva, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Vojnog pomorstva te vojnih pilota sudjeluje 149 kadeta, od kojih 37 žena.

Trotjedni pripremni kamp obuhvaća vojnu službu, tjelovježbu, psihološku pripremu vojnika i pješačko oružje sa zadaćom gađanja, a 21. rujna slijedi polaganje svečane prisege u Kninu i početak nove akademske godine. Na kampu je i 17 stranih kadeta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

Svoju vojnu izobrazbu započelo je i 325 časnika i dočasnika od kojih je 21 polaznik iz stranih oružanih snaga, i to Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Slovenije. Izobrazba na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ počela je za 22. naraštaj Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, 28. naraštaj Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“, 19. naraštaj Temeljne časničke izobrazbe, 9. naraštaj Napredne časničke izobrazbe za časnike na stožernim dužnostima i 18. naraštaj Visoke dočasničke izobrazbe. U Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“ u Požegi svoju izobrazbu počeli su polaznici 56. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe.

Objava Na HVU počeo Pripremni kamp kadeta i vojna izobrazba pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti