Kadeti sudjelovali na tečaju svladavanja vodenih zapreka

Kadeti druge godine 15. naraštaja te pet kadeta 16. naraštaja pohađali su tečaj svladavanja vodenih zapreka na Lošinju

U razdoblju od 22. srpnja do 4. kolovoza 2019. kadeti druge godine 15. naraštaja te pet kadeta 16. naraštaja Oružanih snaga RH pohađali su tečaj svladavanja vodenih zapreka na Malom Lošinju u vojarni “Kovčanje”.

Tečaj su provodili kineziolozi Hrvatskog vojnog učilištva “Dr. Franjo Tuđman” na čelu sa satnikom Domagojem Bagarićem, te su im pripomogli djelatnici 3. kadetske satnije te jedan djelatnik 2. kadetske satnije.

Jedan obučni dan sastojao se od jutarnje i popodnevne obuke. Sve je krenulo provjerom znanja plivanja kadeta na temelju kojih su kasnije podijeljeni u šest skupina te tri kategorije: prva kategorija naprednih plivača, zatim kategorija prosječnih plivača i kategorija neplivača.

Kadeti su učili osnove tehnika plivanja i ronjena te se intenzitet povećavao iz dana u dan.

Osim učenja tehnika plivanja (kraul, prsno, leđno i delfin), kadeti su se obučavali kroz sljedeće nastavne teme: plivanje u odori s puškom, spašavanje utopljenika i pružanje prve pomoći, plivanje, veslanje u gumenom neoprenskom čamcu, skokovi s povišenja na noge i glavu.

Jedna od zanimljivosti bila je i dodatna obuka iz prevrtanja gumenog čamca te ranojutarnja šetnja do radarske postaje Bojne obalne službe motrenja i obavješćivanja na Malom Lošinju.

Nakon pet dana obuke, kao kruna ovog tečaja, uslijedilo je i testiranje usvojenih znanja koje su kadeti uspješno položili.

Objava Kadeti sudjelovali na tečaju svladavanja vodenih zapreka pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti