Pripadnici 10.HRVCON-a obilježili 24. obljetnicu VRO Oluja

U Afganistanu pripadnici 10. HRVCON-a obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Pripadnici i pripadnice 10. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO-ovoj misiji potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support) u Afganistanu, obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.

Središnja svečanost, kojoj su nazočili zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan sa suradnicima i zapovjednik 10.HRVCON-a brigadir Dragiša Konsa, održana je u kampu Marmal u Mazar-e-Sharifu.

Obilježavanje je započelo paljenjem svijeće ispred spomen-područja za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, kao i za nedavno preminulog pripadnika 10. HRVCON-a skupnika Josipa Briškog, a tim je povodom u kapeli kampa Marmal služena misa koju je predvodio pater Zdravko Barić.

Obilježavanje je završilo postrojavanjem 10.HRVCON-a na kojem su četvorici pripadnika uručeni izvodi iz ukaza o redovnom promaknuću u viši čin. Tom prigodom pripadnicima kontingenta obratio se general Tuškan. Osvrnuo se na veliku pobjedu Hrvatske vojske u Domovinskom ratu u operaciji Oluja, prisjetivši se svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, kao i skupnika Briškog, nedavno preminulog pripadnika 10. HRVCON-a. Prigodnim govorom okupljenima se obratio i brigadir Konsa, koji je naglasio važnost sudjelovanja pripadnika Hrvatske vojske u misijima i operacijama.

Objava Pripadnici 10.HRVCON-a obilježili 24. obljetnicu VRO Oluja pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti