Primopredaja dužnosti zapovjednika Središnjice za upravljanje osobljem

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" danas, 28. lipnja 2019. održana je svečanost primopredaje dužnosti zapovjednika Središnjice za upravljanje osobljem. Dosadašnji zapovjednik brigadir Ivan Anton Žlimen predao je dužnost novom zapovjedniku, brigadiru Boži Poljaku.



Uz pripadnike Središnjice, svečanosti su nazočili i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović, pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, zamjenik načelnika Personalne uprave GS OS RH brigadir Nenad Samardžić i drugi pripadnici.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera general-pukovnik Drago Matanović, brigadir Ivan Anton Žlimen i brigadir Božo Poljak u toj su prigodi potpisali zapisnik o primopredaji dužnosti.

General-pukovnik Matanović zahvalo je brigadiru Žlimenu na radu i trudu koji je uložio u napredak i razvoj Središnjice za upravljanje osobljem te kazao kako je brigadir Poljak vrhunski zapovjednik koji nakon Ratne škole dolazi s novim iskustvom koje će uložiti u razvoj i djelovanje postrojbe.
 
Ovom prilikom, čestitao je i svim pripadnicima na rezultatima koje su postigli tijekom godina: "Važno je stvarati preduvjete za njegovanje vrijednosti po kojima će naš vojnik u domovini u međunarodnom okružju uvijek biti prepoznatljiv".

Brigadir Poljak u svom se govoru zahvalio na ukazanom povjerenju te naglasio kako će svoju dužnost obnašati časno i predano. Također, zahvalio je svom prethodniku, brigadiru Žlimenu, na riječima dobrodošlice te mu poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju i radu. "Izazova je bilo i biti će no siguran sam da nema tih izazova koje mi kao zajednica ne možemo prevladati!", poručio je novi zapovjednik Središnjice.

"Nadam se da ćete na opće zadovoljstvo pravovremeno uspjeti odraditi zadaće koje vam predstoje", kazao je brigadir Žlimen zahvalivši se svima na suradnji i zajedničkom radu u protekloj godini.



Vijesti