Pukovnija Vojne policije pobjednik 24. prvenstva u streljaštvu

Svečanim postrojavanjem sudionika te dodjelom pehara i medalja najuspješnijim ekipama i pojedincima u četvrtak, 13. lipnja 2019. na Automatiziranom strelištu “Vrapčanski potok” u Zagrebu završeno je 24. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu.

Prvenstvo je zatvorio izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske brigadir Ivan Anton Žlimen. Osim brigadira Žlimena, na ceremoniji zatvaranja nazočio je izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH brigadir Ivan Jušić te brojni zapovjednici i predstavnici postrojbi HV-a, kao i civilnih sportskih organizacija koje su sudjelovale u organizaciji i provedbi prvenstva: Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski streljački savez, Streljački savez Zagreba i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Na prvenstvu koje je počelo 12. lipnja, sudjelovalo je 134 natjecateljica i natjecatelja iz 17 postrojbi HV-a, što je ujedno najveći broj natjecatelja u povijesti održavanja prvenstva.

Muškarci su se nadmetali u gađanju iz puške VHS-D (5,56 x 45 mm) i vojničkog pištolja (9 mm) po pravilima Međunarodnog odbora za vojni sport (CISM-e) te Međunarodne federacije za streljačke sportove (ISSF-a).

Natjecanje u ženskoj konkurenciji odvijalo se u disciplinama gađanja vojničkim pištoljem (9 mm), također po pravilima obje međunarodne sportske organizacije. Voditelj natjecanja bio je zapovjednik AS „Vrapčanski potok“ Opslužne bojne Zapovjedništva za potporu satnik Željko Posavec.

Prvo mjesto na natjecanju osvojili su pripadnici Pukovnije vojne policije koji su i osvojili veliki prijelazni pehar za najbolju ekipu prvenstva, drugo pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, dok su treće mjesto osvojili pripadnici Zapovjedništva za potporu.

U ukupnoj pojedinačnoj konkurenciji, najprecizniji su bili kadetkinja Laura Jovanović s HVU-a i pozornik Darko Vladić iz HRM-a u pištoljskim disciplinama, te nadnarednik Goran Hadeljan u puškarskim disciplinama. Od 12 pojedinačnih i ekipnih disciplina koliko ih je sudjelovalo na natjecanju, postavljeni su novi vojni rekordi u čak osam disciplina.



Vijesti