Tečaj obuke borilačkih vještina za pripadnika Gombr-e

U vojarni 5. gardijske brigade "Slavonski sokolovi" u Vinkovcima održava se treći ovogodišnji tečaj obučavanja pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade borilačkim vještinama, a trajat će do 14. lipnja. 2019 godine.



Tečaj  se provodi u cilju prevencije i unapređenja zdravstvenog statusa te profesionalnih sposobnosti pripadnika Gombr-e.

Pozdravljajući prisutne, uz naznaku kako je ovo najmasovniji dosadašnji tečaj borilačkih vještina u Gombr-i s više od 30 polaznika, časnik za kineziologiju u brigadi satnik Pero Veočić naglasio je svrhu i korisnost tečaja za razvoj vojničke motorike i funkcionalnih sposobnosti, kao i nastavak karijere svakog vojnika, dočasnika i  časnika koji će se baviti sportom u Hrvatskoj vojsci.

"Zahvaljujem se zapovjedniku Gombr-e brigadiru Miji Validžiću i satniku Veočiću što su prepoznali važnost korištenja borilačkih vještina u našoj brigadi kao 'operativnog alata' svakoga modernog vojnika", kazao je natporučnik Tomislav Đaković, koji zajedno s desetnikom Josipom Ilijevićem provodi dvotjedni tečaj.



Vijesti