Koncert Klape "Sv.Juraj" i Orkestra HRM-a u Kraljevici

Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sv.Juraj" i Orkestar Hrvatske ratne mornarice održali su u petak, 7. lipnja 2019. koncert u Kraljevici kojim je najavljen ovogodišnji lokalni kultuno-zabavni program "Leto va Kreljivici 2019".

Kraljevička publika, uz repertoar tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesama, imala je prigodu uživati i u klapskoj izvedbi domoljubnih i zabavnih pjesama.

Voditelj Klape Marko Bralić rekao je kako se prijateljstvo s Kraljevicom rodilo prije dvije godine kad je Klapa "Sv.Juraj" nastupila prvi put u ovom mjestu povodom blagdana Sv. Nikole. "Željeli smo se vratiti i održati lijepi koncert s našim Orkestrom Hrvatske ratne mornarice koji je ovdje prvi puta. Kraljevica to kao grad koji baštini stoljetnu tradiciju pomorstva i kulture definitivno zaslužuje. Raduje nas lijepo druženje u pjesmi i zajedništvu" istaknuo je Bralić.

Orkestrom Hrvatske ratne mornarice dirigirao je Tonći Ćićerić koji je istaknuo kako su posjetitelji koncerta u Kraljevici imali prigodu čuti jedan revijsko-festivalski zvuk po kojem se Orkestar HRM-a prepoznatljiv. "Bio je tu niz ljubavnih skladbi, a s obzirom na prirodu vojnog orkestra i klape, izveli smo i set domoljubnih pjesama koje su dio našeg



Vijesti