Završio 19. naraštaj Tečaja za instruktore

Svečanost povodom završetka 19. naraštaja Tečaja za instruktore održana je u petak, 31. svibnja 2019. godine u Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“ (DŠ) u Požegi i tom je prigodom zapovjednik DŠ-a pukovnik Zdenko Šakota  polaznicima uručio potvrde o završetku tečaja.

Tečaj je uspješno završilo 20 polaznika, a obuka je provedena je od 13. do 31. svibnja 2019. u vojarni "123. brigade HV" u Požegi.

Polaznici su kroz teoretski dio odslušali nastavni sadržaj propisan nastavnim planom i programom te su u praktičnom dijelu kroz vježbe provodili i vršili raščlambu obučnog sata sukladno pedagoško metodičkim standardima.

Fokus tečaja bio je usmjeren na nadogradnju i proširenje postojećih kompetencija dočasnika potrebnih za sudjelovanje u nastavnom procesu, odnosno proširenju i nadogradnji kompetencija u području metodike izobrazbe i obuke, komuniciranja i vođenja. 

Cilj tečaja bio je proširenje znanja i vještina potrebnih za provedbu učinkovitog nastavnog procesa i obučavanje nižih dočasnika i vojnika u osvježavanju postojećih ili usvajanju novih znanja i vještina pojedinca i malih skupina.

Prema ostvarenim rezultatima, najbolji polaznik tečaja bio je skupnik Bože Đipalo, pripadnik Dočasničke škole, koji je pismeno pohvaljen od zapovjednika Dočasničke škole.

 

Vijesti