General Pađen na NATO konferenciji u Italiji

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima sudjelovao je na 48. NATO konferenciji zapovjednika vojnih akademija (NATO 48. Conference of Commandants) koja se održala od 28. do 30. svibnja 2019. godine u Rimu, Italija.

Uz zapovjednike vojnih akademija iz NATO članica, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici vojnih akademija zemalja članica Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga i drugih NATO globalnih partnera. 
Konferenciji u organizaciji NATO Defense College-a (NDC) iz Rima, domaćin je bilo talijansko Središte za više obrambene studije (Centre for Defense Higher Studies - CASD) iz Rima, a NATO 48. Konferenciju zapovjednika vojnih akademija otvorili SU zapovjednica NDC-a general-pukovnica Chris Whitecross i predsjednik CASD-a general-pukovnik Massimiliano Del Casale. 

Teme panela ovogodišnje konferencije bile su vezane uz 70. obljetnicu NATO-a i buduće izazove te promjene i izazove u obrazovanju vođa na strateškoj razini, kao i promjene u globalnom sigurnosnom okruženju. NATO konferencija omogućuje predstavnicima vojnih akademija iz različitih zemalja razmjenu iskustava iz područja profesionalnog vojnog obrazovanja. 

Vijesti